top of page

Grelna vrečka in pakiranje v zimskih dnevih

Updated: Apr 13, 2021

Gotovo vas zanima kako tropske okrasne rastline, ki naj bi jih gojili med 15-25 c preživijo naše mrzle zime in transport. Preden rastline pošljemo naprej jih zelo skrbno zavijemo in priložimo tople paketek.


Kako zavijamo rastline?


1. Zavarujemo substrat

Vse rastline najprej poveznemo preko substrata, to naredimo tako, da preko zavijemo kuhinjske brisačke ali pa bombažna vlakna. Tako preprečimo, da bi substrat ob transportu padel iz lončka in se razsul, prav tako pa s tem zaščitimo koreninski sistem pred mrazom.


2. Rastline ovijemo

Sledi zavijanje rastlin v trši PAK papir. Papir zavijemo diagonalno tako, da prekiriva celotno rastlino z loncem vred. Na dnu papir namečkamo, da povečamo volumen zavite rastline in ustvarimo polnilo med škatlo in rastlino. Vrhnji del previdno zapognemo in dodamo nalepko.


3. Rastlino fiksiramo znotraj škatle

Zavito rastlino fiksiramo znotraj škatle in prazne prostore zapolnimo z odpadnim papirjem in drugimi materiali, ki so ponovno uporabljeni.


4. Dodamo grelno vrečko/topel paketek


Topel paketek deluje na podlagi kemijske reakcije. Vrečka je HeatPaxx. Ko odpremo


ovojni sloj, vrečka pride v stik z zrakom in se prične segrevati. Temperatura vrečke se giblje med 30-50C. Grelna vrečka bo ostala topla do 40 ur! Vrečko dodamo na stranico škatle in jo dvojno ovijemo, da ne pride do prekomernega pregrevanja. Primerno nameščena vrečka bo ohranajla notranjo temperaturo paketa med 20-25 C


5. Paketek odpošljemo


Ko paket prispe do vas se držite sledečih navodil:


Previdno odprite škatlo, na mestu kjer je nalepljena sprejemnica z vašim naslovom. Odstranite grelno vrečko in jo zavržite. Vrečke nikakor ne odpirajte ali režite, saj vsa lahko opeče, prav tako ni primerna za ponovno uporabo. Odmaknite polnilo in razvijte ovoj rastlin. Rastlino z lončkom postavite na primerno osvetljeno lokacijo. Preden se lotite zalivanja, preverite ali je substrat vlažen/ suh ter se držite navodil oskrbe na spletni strani.

Naše rastline so opremljene s svojim potnim listom!

Vse naše rastline so opremljene z rastlinskim potnim listom (RLP), ta je lahko zapisan na lončku ali pa kot listek zataknjen v substrat. Rastlinski potni list je dokument, v katerem je zapisano poreklo in je potrdilo, da so rastline fitosanitarno pregledane, kar pomeni, da so zdrave in niso okužene z boleznimi ali naseljene z drugimi škodljivimi organizmi.10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page